Sport in Gambia

De meest spectaculaire sport in Gambia is waarschijnlijk het zandsurfen, maar het land heeft ook uitstekende watersport- en golfvoorzieningen.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanwege de sterke onderstromingen langs de kust van Gambia is het gevaarlijk om watersporten te beoefenen. U zult op de stranden daarom vrijwel geen faciliteiten treffen. Jetski’s, waterski’s en bananenboot ritjes worden aangeboden door Atlantic Hotel, in Banjul.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Gambia is één golfbaan te vinden, welke in Fajara (tussen Kotu en Bakau) gelegen is. The Fajara Golf Club beschikt over een 18 holes 69 par golfbaan. Veel groen zult u, zeker in de droge maanden, niet vinden op de greens. Bij de club zijn ook tennis-, squash- en badmintonbanen te vinden. Tevens is er een zwembad.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sportvissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sportvissen is een veel gebezigde activiteit in Gambia. Zowel vissen op de Gambiarivier als op de Atlantische Oceaan is populair. Wilt u ook eens uw geluk beproeven, dan kunt u bij vele organisaties terecht. Enkele voorbeelden zijn Paradise Fishing Gambia, Fish the Gambia en Beach Fishing Gambia. Tijdens een dagje vissen maakt u kans om bijvoorbeeld een barracuda, pijlstaartrog of meerval aan de haak te slaan.

Kijksporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De favoriete sporten van Gambia zijn voetbal en worstelen. Een voetbal- of worstelwedstrijd bijwonen zal zeker een bijzondere ervaring zijn. U bevindt zich dan onder de plaatselijke bevolking en maakt mee hoe zij een sportwedstrijd beleven. Worstelwedstrijden vinden op zondag plaats in het stadion van Bakoteh. Grote voetbalwedstrijden worden gespeeld in het Independence Stadium in Bakau.