Banjul

Banjul is de op een eiland in de Gambiarivier gelegen hoofdstad van Gambia.

Banjul is één van de kleinste hoofdsteden van het Afrikaanse continent en de stad telt slechts zo’n 45.000 inwoners. Omdat Banjul op een eiland gelegen is, is verdere ontwikkeling nauwelijks mogelijk. Voor toeristen is de stad een bezoek waard, omdat u hier een idee krijgt van het leven in een Afrikaanse stad en bovendien kunt u een bezoek brengen aan het enige echte museum van Gambia en zijn nog enkele gebouwen uit de koloniale tijd te bezichtigen.

Typisch voor het leven in Banjul is Albert Market. Het is hier druk en chaotisch, maar wel echt Gambiaans. Verkent u de markt op uw gemakje, maar let wel altijd goed op uw waardevolle spullen. Wanneer u iets wilt kopen, vergeet dan niet af te dingen. U wilt ongeveer uitkomen op de helft van de vraagprijs. De markt bestaat uit een gedeelte dat zich richt op de lokale bevolking met daarachter een crafts market, die zich meer op de toeristen richt en waar u zowel producten uit Gambia als uit enkele omliggende landen zult vinden. Let u vooral op de mooie stoffen die op de markt verkrijgbaar zijn en welke u verder ook in winkels in Banjul kunt kopen. Deze stoffen zijn prachtig en u kunt ze voor een goede prijs kopen! Wanneer u genoeg heeft van de drukte op de markt kunt u richting de kade lopen, waar u een boottochtje over Banjul Creek kunt maken in een prauw.

Bezienswaardigheden

Het zou zonde zijn als u bij een bezoek aan Banjul niet even het National Museum in loopt. Dit kleine museum vertelt u meer over de geschiedenis van Gambia en over de lokale cultuur. Het museum bevat diverse gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten en kledij. Wanneer u hoge verwachtingen heeft wordt u teleurgesteld, maar gaat u onbevangen naar binnen, dan zult u ongetwijfeld dingen zien en te weten komen die u interesseren. In de toegangspoort van de stad, Arch 22 bevindt zich nog een kleine afdeling van het museum. De boog valt niet te missen wanneer u de stad binnenrijdt. Eronder zult u niet rijden, want dit mag alleen Jammeh, de leider van het land, die de boog na zijn geweldloze machtsovername in 1994 liet bouwen. Of u de boog nu mooi vindt of niet, het is hoe dan ook de moeite waard om de boog te betreden en in het café ongeveer halverwege, uit te kijken over Banjul en de Gambiarivier. In de plaats zijn verder nog enkele moskeeën en kathedralen te vinden en op het McCarthy plein (ook wel July 22 Square genoemd) staat een oorlogsmonument, opgedragen aan de Gambiaanse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Gambia:

Foto’s van Banjul

Populaire accommodaties in Banjul

Laico Atlantic 8
1 aanbieder
vanaf €615

Bekijk alle 34 accommodaties in Gambia

Ligging