Bakau

Bakau is een authentieke Gambiaanse plaats met langs de kust het toeristische Cape Point en meer landinwaarts Laag Bakau en Bakau New Town.

Cape Point

Cape Point is het toeristische, hoger gelegen, gedeelte van Bakau. Hier liggen de meeste hotels en stranden van Bakau. De kustlijn bestaat uit rotsen en daartussen liggen enkele stranden, die bij hoog water soms volledig verdwijnen. De uitzondering hierop is het grote strand van Cape Point, dat kunstmatig is opgespoten om kusterosie tegen te gaan.

Bakau

Bakau zelf heeft een leuke vissershaven, waar u de lokale vissers aan het werk kunt zien. De prachtige kleurrijke prauwen (traditionele vissersboten) vormen een mooi plaatje. Probeert u eens aanwezig te zijn wanneer de vissers in de late namiddag/vroege avond met hun vangst terug komen. Vis en schaaldieren worden dan direct verkocht. Ook leuk zijn de twee markten in de plaats, de Crafts Market, waar u lokale producten als kralen en batikdoeken kunt kopen. De andere markt is meer gericht op de lokale bevolking en hier vindt u vooral etenswaren. Een bijzondere plek in Bakau is de Kachikalli Crocodile Pool. Om deze plek te bereiken moet u door de golfplaten wijken, het arme gedeelte van Bakau, rijden. De krokodillenvijver van Kachikalli is één van de drie heilige vijvers van Gambia. De plaatselijke bevolking gelooft dat krokodillen geluk brengen en met name vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen geloven in een heilzame werken van het water in de vijver. Bij de krokodillenvijver bevindt zich een klein etnografisch museum. Plantenliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de botanische tuin en in het nieuwe gedeelte van Bakau bevinden zich nog twee interessante bezienswaardigheden. Allereerst vindt u hier een groot stadium, dat plaats biedt aan 30000 man. Een bijzondere ervaring is het bijwonen van een sportwedstrijd in het stadium. Soms vinden ook muziekoptredens plaats. Tot slot vindt u in Bakau New Town het Africa Living Art Centre, waar u prachtige Afrikaanse kunstvoorwerpen kunt kopen. Op de benedenverdieping bevindt zich een zeer mooie kapperszaak en in het Yok Art Café kunt u terecht voor een kop koffie.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Gambia:

Foto’s van Bakau

Populaire accommodaties in Bakau

Ocean Bay Resort 8.1
3 aanbieders
vanaf €599
African Village 8
1 aanbieder
vanaf €499
Cape Point 7.4
1 aanbieder
vanaf €577

Bekijk alle 4 accommodaties in Bakau

Ligging