Evenementen in Gambia

In Gambia worden veel festivals georganiseerd en vinden jaarlijks tientallen moussems, feestelijkheden met een religieuze oorsprong, die inmiddels uitgegroeid zijn kleine festivals.

Islamitische feestdagen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

90% van de bevolking van Gambia is Moslim en Islamitische feestdagen behoren tot de belangrijkste van het land. Tijdens de 9de maand van Islamitische kalender wordt de Ramadan gehouden, de vastenmaand. Ook in Gambia wordt gedurende de Ramadan tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. Het einde van de vastenmaand wordt tijdens het Koriteh feest uitbundig gevierd met vooral veel eten. In november wordt het offerfeest gevierd. Op deze dag wordt het offer van Abraham (zijn zoon Ismaël) herdacht. Families komen bij elkaar en nuttigen samen een maaltijd (barbecue). Zeer feestelijk zijn naamceremonies. Deze vinden meestal ongeveer een week na de geboorte van een kind plaats. Tijdens de naamceremonie krijgt de pasgeborene een naam en wordt een dier geslacht. Vervolgens wordt een dag en nacht lang feest gevierd met veel muziek en dans. Gedurende de feestelijkheden wordt geld verzameld voor het kind. Alle aanwezigen worden geacht een bijdrage te leveren.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Deror_avi, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Eens in de twee jaar wordt in Gambia het Roots festival georganiseerd. Dit festival is met name bedoeld voor de Afrikaanse diaspora. Traditionele dans, muziek en kunst vormen de ingrediënten van een zeer uitbundig en levendig festival. In januari wordt het Back to Africa festival georganiseerd. Dit festival staat in het teken van allerlei muzieksoorten, als reggae, dubstep en dancehall. Wilt u zich onderdompelen in traditionele cultuur, muziek en dans, bezoek dan in februari het Kartong Festival.