Excursies in Gambia

Het excursieaanbod in Gambia is vrij groot en divers. Hieronder vindt u een kleine greep uit het veelzijdige en gevarieerde aanbod.

Roots

Bron: Martijn Russchen from Nederland, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Deze excursie staat volledig in het teken van de het slavernijverleden van Gambia. U brengt een bezoek aan James Island en Juffureh, waar u enkele ruïnes uit de tijd van de slavernij zult bezichtigen. Verder draait het vooral om het verhaal van Kunta Kinte, de voorvader van Alex Hale, die het verhaal over zijn voorouders (“Roots”) laat beginnen in Juffureh en hiermee de plaats enige bekendheid heeft gegeven. Zeker voor geschiedenisliefhebbers is dit een interessante excursie.

Riviercruise

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Riviercruises worden in allerlei soorten en maten aangeboden. De meeste vertrekken vanuit de Denton Bridge bij Banjul. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moonlight cruise, waarbij u te water kunt genieten van een zonsondergang. Een andere mogelijkheid is een boottocht naar Lamin Lodge, een op palen in het water gebouwd restaurant met een schitterende ligging en dito ambiance.

Zuid Gambia en lokale dorpen

Bron: Ikiwaner, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Sommige excursieaanbieders bieden een trip door het zuiden van Gambia aan, waarbij de nadruk ligt op het ontdekken van de lokale cultuur. Stops worden onder andere gemaakt op de markt van Serekunda, in het grootste vissersdorp van Gambia, Tanji, en meestal bezoekt u ook een compound/sloppenwijk.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Senegal

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Excursies naar buurland Senegal worden in verschillende samenstellingen aangeboden. Sommige touroperators nemen u mee naar het Fathala natuurpark, waar u giraffen, neushoorns en zebra’s kunt zien. Tijdens andere excursies wordt u meegenomen naar de stad Ziguinchore om kennis te maken met het Senegalese stadsleven. Weer andere excursies staan in het teken van een ontmoeting met de Djola stam. Het is aan u te bepalen wat u graag wilt zien of ervaren.

Vogels kijken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u weinig verstand heeft van vogels, maar ze wel wilt zien en ook nog enige informatie over deze mooie dieren wilt krijgen, kunt u een vogelexcursie boeken. Meestal vertrekken deze zeer vroeg in de ochtend, omdat dan de kans dat u de mooiste exemplaren ziet, het grootste is. De excursie is soms een combinatie van een boottocht en een wandeling en voert altijd door de prachtigste natuurgebieden. Een aanrader voor zowel vogelaars als natuurliefhebbers.