Stranden in Gambia

Gambia heeft mooie, brede zandstranden die veelal door palmbomen omzoomd worden en waar het meestal nog relatief rustig is. Voor alle stranden geldt dat u op moet passen met sterke onderstromingen!

Paradise Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volgens velen is dit strand, dat ook wel Sanyang genoemd wordt, het mooiste van het land. Het strand is in een baai gelegen en daardoor heeft het een beschutte ligging. Het strand is breed en bestaat uit wit zand en wordt aan de achterkant omzoomd door palmbomen. Op het strand zijn een aantal strandtenten aanwezig en ook zult u diverse fruitkraampjes zien.

Kotu Beach

Bron: Kotoviski , CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Kotu behoort tot de populairste stranden van Gambia, vooral omdat in het dorp ook diverse accommodaties gevestigd zijn. Het wordt met name in het weekend druk bezocht en is, mede doordat het veel bezocht wordt, ook het minst schone strand van het land. Op het strand zijn diverse strandbars en fruitkraampjes aanwezig, maar ook lopen vele verkopers (bumsters) rond die u iets proberen aan te smeren. Dit kan soms tot veel irritatie leiden.

Kololi Beach

Bron: Soman, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Kololi werd door erosie steeds smaller. Inmiddels wordt het kunstmatig in stand gehouden en in Kololi vindt u nu een prachtig breed zandstrand. Het is één van de drukkere stranden van Gambia, doordat hier twee grote hotels gelegen zijn. De aanwezigheid van toeristen trekt strandverkopers aan en deze kunnen behoorlijk aanhoudend zijn. Op het strand zijn verder diverse bars aanwezig, waar u terecht kunt voor een lekker (fruit)drankje.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cape Point

Bron: Ikiwaner, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Cape Point is een prachtig lang en breed wit zandstrand met vele palmbomen. Bij het strand worden enkele watersportfaciliteiten aangeboden. Wees hier voorzichtig mee, want de kust van Gambia staat bekend om sterke onderstromingen, waardoor het soms zelfs niet veilig is om te zwemmen. De meeste bebouwing ligt een stuk achter het strand, waardoor het strand zelf ongerept aandoet. Hoe verder u van het centrale gedeelte van Cape Point strand loopt, hoe rustiger het wordt.

Zuid-Gambia

Bron: Vkreay, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

De rustigste en meest ongerepte stranden van Gambia vindt u in het zuiden van het land, waar stranden in kleine baaitjes en tussen rotsen gelegen zijn. Wanneer u dus in alle rust en stilte wilt van de zon, zee en strand wilt genieten, moet u voorbij Gunjur zijn.