Ontspanning in Gambia

Ontspanning in Gambia vindt u met name door wandel- of fietstochten in de natuur te maken.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelen biedt u de perfecte gelegenheid om de prachtige natuur van Gambia te verkennen. Onder andere in het Bijilo Park, het Abuko Nature Reserve en in Makasutu Culture Forest zijn wandelroutes uitgezet, welke al dan niet onder begeleiding van een gids kunnen worden gelopen. Gespecialiseerde touroperators bieden ook meerdaagse wandelvakanties naar Gambia aan.

Fietstochten

Bron: Tariqabjotu, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Gambia is een vlak land en mede daardoor geschikt om per fiets te verkennen. De meeste hotels verhuren niet voor niets fietsen aan hun gasten. Het voordeel van fietsen door Gambia is ook dat u makkelijk contact met de plaatselijke bevolking legt. Onder andere Life and Bike en Soforal. Langs de kust moet u rekening houden met vrij veel verkeer op de wegen. Goed opletten is raadzaam.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor shopaholics is Gambia geen droombestemming, maar speuren naar leuke souvenirs kunt u in het land wel goed. Toeristenplaatsen en Kololi en Kotu beschikken over een crafts market, waar u terecht kunt voor plaatselijke producten als houtsnijwerk en batik stoffen. Groter is het aanbod op Albert Market in Banjul en op de markt van Serekunda. Tijdens het winkelen in deze twee grotere steden gaat het minstens zo veel om de algehele ervaring als om uw buit aan het eind van de dag.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Gambia zijn inmiddels diverse luxe hotels en resorts met spa en wellness faciliteiten te vinden. U kunt bijvoorbeeld terecht in het Sheraton of Coco Ocean. Minder uitgebreide mogelijkheden zoals, manicures, pedicures en massages vindt u in het Kombo Beach Hotel.