Entertainment in Gambia

Gambia is nog niet zo lang een populaire toeristenbestemming en dat merkt u aan de afwezigheid van grote waterparken en themaparken. Entertainment moet u dus elders zoeken.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Kololi is een kartbaan gelegen, waar u uw raceskills kunt testen. De baan bevindt zich circa 3 km buiten de plaats langs de weg richting het vliegveld. Bij de kartbaan is een kleine bar gelegen, waar u wat kunt drinken voor of na het karten of terwijl u de rest van uw reisgezelschap gadeslaat. U kunt pas vanaf 3 uur ’s middags bij de baan terecht.

Microlight vliegen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor een bijzondere ervaring moet u op het vliegveld van Banjul zijn. Hier is de hangar van Madox Microlites gevestigd, een vliegschool waar u terecht kunt voor vluchten met microlight vliegtuigjes. Dit zijn zeer lichte zeilvliegtuigen met een kleine motor. Wanneer u een vlucht met een Microlight Airplane (MLA) gaat doen, neemt u plaats in het open zitgedeelte (max. twee personen) onder de deltavleugel. Microlight vliegen biedt u een unieke gelegenheid om Gambia vanuit de lucht te bekijken. Voor meer informatie belt u met 374259 of 472923.

Sterren kijken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Karaiba Hotel in Kololi beschikt over een observatorium, waar u op dinsdag, donderdag en zondag onder begeleiding van de plaatselijke astronoom kunt genieten van de sterrenhemel boven Gambia.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Worstelwedstrijd bijwonen

Bron: Atamari, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Voor een echte Gambiaanse ervaring moet u een keer een worstelwedstrijd bijwonen. De regels van het Afrikaans worstelen zijn heel simpel: werk uw tegenstander tegen de grond. Veel is toegestaan, maar het is geen agressieve sport en meestal gaan de worstelaars vriendelijk met elkaar om. Tijdens wedstrijden in het grote stadion van Bakoteh, een wijk in Serekunda, dragen trommelaars en fluitisten zorg voor het creëren van een goede sfeer. Alvorens een wedstrijd begint voeren de worstelaars allerlei rituelen uit om het geluk aan hun zijde te krijgen; een bijzonder tafereel. Wellicht meer nog dan de wedstrijd zelf, zult u genieten van de reacties van het enthousiaste publiek. Wedstrijden vinden meestal op zondag plaats. Een dagje in het stadion van Bakoteh zult u niet gauw vergeten.

Prauw boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf Banjul en Lamin Lodge kunt u een tochtje met een traditionele prauw (pirogue) maken over de Gambiarivier. Heerlijk ontspannen genieten van rust en stilte en prachtige natuur langs de oevers van de rivier. Meerdaagse tochten zijn eveneens mogelijk.