Vliegreis en tijd

Alleen chartermaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten naar Gambia aan. De vluchttijd bedraagt ruim zes uur.

Reistijd

Bron: Hansueli Krapf, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Een rechtstreekse vlucht van Nederland of België naar Gambia duurt ongeveer 6 uur en een kwartier. U landt op de luchthaven van Banjul. Van Banjul is het ongeveer 15 km naar de toeristische badplaatsen Kotu en Kololi.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gambia telt één internationaal vliegveld en dat is gelegen bij de hoofdstad Banjul. Yundum International, zoals het vliegveld genoemd wordt, heeft enkele bars waar u wat te drinken en eenvoudige snacks kunt kopen. Ook zijn op de luchthaven enkele winkels gevestigd, waar u uw laatste souvenirs kunt aanschaffen.

Vluchten

Bron: Shoestring, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Verschillende chartermaatschappijen bieden het gehele jaar door rechtstreekse vluchten naar Gambia aan. De frequentie van deze vluchten is echter niet heel hoog. Chartermaatschappijen die rechtstreeks naar Banjul vliegen zijn Transavia, Corendon en TUIfly. Lijndiensten tussen Amsterdam en Banjul bestaan niet. Wel kunt u meerdere malen per week met een lijnvlucht van Brussels Airlines vanuit Brussel naar Banjul vliegen.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is in Gambia in de winter één uur vroeger dan in Nederland en wanneer wij de zomertijd hebben (tussen laatste zondag van maart en laatste zondag van oktober) is het in Gambi twee uur vroeger.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Upassports , CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Wanneer u naar Gambia afreist dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of legitimatiebewijs dat bij aankomst nog minstens zes maanden geldig is. Ook dien je over een geldig retourticket of doorreisticket te beschikken. Wanneer u korter dan drie maanden in Gambia verblijft heeft u geen visum nodig.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.